O programu EU PRO

Dobrodošli na privremenu internet prezentaciju razvojnog programa EU PRO. Veb stranica programa je trenutno u izradi i biće dostupna u julu 2018.

Programe podrške Evropske unije razvoju opština - EU PRO doprineće ukupnom društveno-ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije. 

Evropska unija je za ovaj trogodišnji program koji je počeo u januaru 2018. opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 25 miliona evra. Program je usmeren na tri ključna rezultata – unapređenje konkurentnosti preduzeća, poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje socijalne kohezije.

Projekti odabrani putem javnih poziva, će se u najvećoj meri sprovoditi u skladu sa metodologijom dodele bespovratnih sredstava. Na ovaj način korisnici/ce sredstava imaju punu kontrolu nad realizacijom projekta, dok UNOPS prati sprovođenje i pruža tehničku podršku.

Program se oslanja na dobre prakse i ostvarene rezultate svojih prethodnika, razvojnih programa  EU PROGRES-a i Evropskog PROGRES-a.

EU PRO ima za cilj da doprinese novim investicijama i otvaranju radnih mesta, većoj konkurentnosti preduzeća, poboljšanom radu lokalnih samouprava i unapređenju socijalne inkluzije.

O programu EU PRO